Onze voeten: de spiegels van ons lichaam...

Bij reflexologie gaat men ervan uit dat je op een kleiner oppervlak (voeten, handen…) een beeld krijgt dat een afspiegeling is van een groter geheel. In voetreflexologie wordt aangenomen dat er een relatie bestaat tussen gebieden van de voeten en andere delen van het lichaam.

Door het stimuleren van deze gebieden wordt er een reactie opgewekt in het overeenkomstig lichaamsdeel. Deze reacties kunnen best omschreven worden als een terugkeer naar de evenwichtstoestand (homeostasis).

In de voeten vormen zich afzettingen (kristallen, lymfevocht, kalkafzetting…). Deze afzettingen vinden we op plaatsen die verwijzen naar een belast orgaan. Een belaste zone kan te wijten zijn aan verschillende zaken: tijdelijke functionele overbelasting (v.b. maag, na een zeer bourgondische maaltijd), orgaanbelasting, functionele stoornissen of organische ziekte.

Niet enkel de voetzolen worden behandeld, de gehele voet wordt bewerkt.
Via het stimuleren van reflexzones in de voeten kan de zelfgenezende kracht van het individu gemakkelijker komen tot een correctie van het evenwicht.

Wij, voetreflexologen, zijn geen dokters en zullen geen diagnose stellen.

Werken op de voeten van mensen sluit dus geenszins uit dat ze medisch gevolgd worden. Integendeel: hoe beter we weten wat er medisch vastgesteld wordt hoe gerichter onze behandelingen kunnen zijn. Wij houden ook rekening met tegenindicaties.

Voetreflexologie is geen alternatief voor klassieke geneeskunde maar is ermee complementair.

Doel is ziekte te voorkomen eerder dan ze te genezen!

Iedereen kan baat hebben bij deze heilzame vorm van masseren: baby’s, kinderen, pubers, volwassenen alsook ouderen.

Een gouden raad:

Onderga 3 sessies op een regelmatige korte termijn. Daarna kan men afbouwen naar eigen behoefte of noden naar vb. veertiendaagelijks, driewekelijks of een maand tot 6 weken.

Ik maak m'n klanten graag ervan bewust dat 'preventief onderhoud' heel wat kwaaltjes kan voorkomen. Boek daarom na iedere sessie steevast uw volgende sessie.

 

Tarieven:

Tieners v.a. 12 jaar & volwassenen: € 60 (duur 75 min)
Kinderen 6 t.e.m. 12 jaar: € 45 (duur +/- 50 min.)

Kinderen 0 t.e.m. 6 jaar: € 35 (duur max. 30 min.)

Preventieve welzijnszorg via de voeten in kuur
6 beurten, 3 sessies om de veertien dagen, 3 sessies om de maand
Kuurprijs, in 1 x te voldoen: € 340